18.09.2009 kl. 11.38

Ansatte bestemmer selv kaffepausen

Ikke ledelsens opgave at bestemme de ansattes brug af kaffepauser, mener Albertslunds kommunaldirektør

Hillerøds kommunaldirektørs kritik af sine ansatte for at holde for mange kaffepauser bliver mødt med undren i Albertslund Kommune, hvor man betragter kaffepauser i arbejdstid som et positivt element i en hektisk hverdag.

 - For det første er en kaffepause meget andet end socialt samvær, og for det andet handler det om, at vi i videnssamfundet spiller på en helt anden bane end i industrisamfundet, siger kommunaldirektør Bo Rasmussen.

I Hillerød mener kommunaldirektør Peter Zahlekjær, at det ikke er acceptabelt, at man i de forskellige afdelinger på rådhuset sidder med kaffe og kage i en halv time og sludrer i stedet for at arbejde. Og det har han meddelt i en intern mail til sine ansatte.

I Albertslund Kommune lader kommunaldirektøren det være op til de ansatte selv at administrere antallet af pauser.

- Hjernen holder jo ikke fyraften blot fordi klokken er 15.47. Den gode idé eller løsningen på et problem findes nogle gange, når man løber en tur eller er sammen med familien i weekenden, siger han.

Han mener, at det er vigtigere, at lederne fokuserer og stiller krav til effekten end på antallet af timer, hvor medarbejderne er fysisk til stede.

- I princippet kan der jo være medarbejdere, der er mange timer til stede uden at tilføre særlig meget værdi, og andre, der på ganske kort tid kan løse store komplekse opgaver. Ledelsesopgaven består blandt andet i at kunne navigere i det rum, siger Bo Rasmussen.

Fredag middag udsendte kommunaldirektør Peter Zahlekjær en mail til sine medarbejdere på Hillerød Rådhus, hvor han skriver, at det ikke er hans hensigt at forbyde kaffepauser.

Samtidig præciserer han, at kommunens retningslinjer for pauser er:

"Om torsdagen har man sin overenskomstmæssige pause om eftermiddagen, begrundet i den længere arbejdstid. Det kan for eksempel være med en kageordning.

Alle andre dage kan man tage sin kaffe med hen på sin arbejdsplads.

Afvigelse herfra ved særlige lejligheder - fødselsdag, etc. efter afdelingschefens bestemmelse", skriver Peter Zahlekjær i sin mail.

 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ansatte bestemmer selv kaffepausen Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger