09.09.2009 kl. 06.15

Silkeborg først med mediepolitik

En overordnet politik for adfærden i fritidsklubbernes computerrum skal ruste unge silkeborgensere

20 medarbejdere i SFO'er og fritids- og ungdomsklubber i Silkeborg uddannes til mediecoach. De skal sikre, at klubbernes nye mediepolitik for børn og unge kommer godt fra land. Kommunen indfører som den første overordnede retningslinjer for brug af computere, mobiler og lignende i klubberne.

- Vi oplevede forskellige forældrereaktioner over, at kommunen ikke havde nogen fælles politik. Derfor gik vi i gang med at udarbejde en fælles vision på området, forklarer Leif Juhl Kristensen, der klubområdeleder i Silkeborg Kommune, til Danske Kommuner.

Kommunens fritidsklubber har sammen med en konsulent udarbejdet en fælles politik. De vil sikre, at kommunes klubmedarbejdere har de fornødne ressourcer til at forholde sig aktivt til børnenes adfærd på nettet. Derfor uddannes 20 nøglepersoner fra institutionerne til såkaldte mediecoacher af Ungdomsringen, der er forening for fritids-, junior- og ungdomsklubber.

Målet er at undgå automatreaktioner og i stedet undersøge muligheder og faldgrupper.

- Vi håber, at vi kan få en mere kvalificeret tilgang til medier i klubberne og forhindre nogle af de grimme ting, man hører i pressen. Nogle medarbejdere føler sig famlende, og det gælder om at opkvalificere børnene, så de er forberedt på, hvad de kan møde. Det gælder om at bruge medierne aktivt i hverdagen også som et middel til at skabe læring, forklarer Leif Juhl Kristensen.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Silkeborg først med mediepolitik Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger