21.10.2009 kl. 11.17

Bibliotek bruger Big Brother

I Hjørring udstyrer biblioteket lånerne med en chip, så deres adfærd kan kortlægges

Alt hvad lånerne foretager sig på biblioteket bliver registreret af forskere. En lille chip sørger for, at sensorer nøjagtigt kan registrere deres færden mellem boghylderne.

Sådan lyder den korte beskrivelse af et program, som Hjørring Bibliotek sætter i værk inden for de kommende dage. Det skal hjælpe biblioteket med at forstå dets lånere bedre.

Programmet er udviklet af forskere fra Aalborg Universitet, der efter aftale med den enkelte biblioteksbruger udstyrer besøgende med en lille chip. Ved hjælp af sensorer i bibliotekslokalerne kan det måles, hvordan og hvor længe brugerne benytter bibliotekets forskellige tilbud.

- Grundlæggende er hovedidéen at få viden om, hvordan vi præsenterer vores materialer og tilbud bedst muligt for brugerne, ikke bare på Hjørring Bibliotek, men på biblioteker i det hele taget, fortæller Børge Søndergaard, som er udviklingschef på biblioteket.

Undersøgelsen tilbyder hver 20. bruger at deltage i projektet. Siden Hjørring Bibliotek flyttede til nye lokaler i 2008, har 3.500 fagfolk besøgt biblioteket for at se på de tiltag, der har øget besøgstallet med 53 procent og udlånet med 10-15 procent.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Bibliotek bruger Big Brother Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger