19.10.2009 kl. 08.00

Plejehjem ser stort på brandsikkerhed

Spærrede flugtveje og åbne branddøre er et stigende problem på plejehjemmene, som sidste år fik 782 påtaler

Et stigende antal af  landets plejehjem har svært ved at leve op til brandmyndighedernes krav om sikkerhed i tilfælde af brand.

Sidste år måtte de kommunale brandinspektører i 782 tilfælde påtale brist i sikkerheden i forbindelse med omkring 1725 brandtilsyn, viser indberetninger til Beredskabsstyrelsen fra omkring 80 procent af landets kommuner.

 Det er en stigning i forhold til 2007, hvor plejehjemmene fik 720 påtaler. Det er især åbne branddøre og spærrede flugtveje, der er problemet. Men fejlene dækker også over, at de ansatte ikke ved, hvad de skal gøre i tilfælde af brand.

Især branddøre, der holdes åbne med kiler, er en typisk overtrædelse, siger beredskabschef i Sønderborg Kommune, Jan-Erik Rasmussen.

- Efter et brandtilsyn på en stor plejeinstitution kan jeg godt have en mindre papkasse med hjem fyldt med kiler, siger han til JydskeVestkysten.

Beredskabsforbundets præsident, folketingsmedlem Bjarne Laustsen (S) foreslår, at der indføres en smiley-ordning i stil med den, man kender fra fødevarebutikker. Han mener, at det vil få plejehjemmene til at tage brandsikkerheden mere seriøst.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Plejehjem ser stort på brandsikkerhed Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger