10.11.2009 kl. 06.04

S: DF svigter de ældre

DF’s aftale med regeringen vil ifølge S efterlade et stort hul i kommunekassen

Det bliver dyrere at være pensionist, hvis delforliget mellem DF og regeringen bliver til noget, mener Socialdemokraternes finansordfører Morten Bødskov. Aftalen vil nemlig sikre kommunerne et stort hul i kassen på 118 millioner kroner.

Virkeligheden for vores pensionister er stadig, at de lider under, at denne regering med DF's støtte fører en økonomisk politik, hvor man holder kommunerne i meget kort snor, siger Morten Bødskov til Politiken.

De 300 millioner kroner, som delforliget mellem DF og regeringen vil sikre kommunerne, er nemlig ikke nok til at dække stigningen i udgifterne på ældreområdet på 418 millioner kroner.

- Den aftale, som regeringen og Dansk Folkeparti har lavet, hvor man afsætter 300 millioner kroner til et løft i ældreplejen, fylder ikke engang det hul op, som DF selv har været med til at stemme igennem i Folketinget. Der vil stadig være store besparelser i kommunerne næste år, og det vil også ramme ældreområdet, pointerer Morten Bødskov

Delforliget sætter et prisloft på 45 kroner for mad til de ældre, og sikrer ældrechek til 14.000 flere. Men samlet er forslaget til skade for de ældre, mener Bødskov.

- Da Dansk Folkeparti præsenterede deres finanslovsudspil, lovede de 500 millioner kroner til ældreområdet. Det har de ikke engang kunnet indfri. Og det er et meget godt eksempel på, at regeringen får lov til at køre sin økonomiske politik, der fører til stadig vanskeligere vilkår for folkeskoler, ældre og så videre, uanset at Dansk Folkeparti så får ændret lidt, siger han.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: S: DF svigter de ældre Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger