05.11.2009 kl. 06.31

Accepterer lukning af sygehuse

Den folkelige modstand mod at lukke små sygehuse er på retur, men spørgsmålet splitter fortsat

Modstanden mod at nedlægge det lokale sygehus er blevet betydeligt mindre over de senere år. Alligevel er befolkningen stærkt delte i spørgsmålet om at samle de små sygehuse i store hospitalsenheder.

Ifølge en meningsmåling, som Gallup har lavet for Berlingske Tidende og TV2/Lorry, svarer 43 procent af vælgerne, at de vil bevare de mindre sygehuse, mens 44 procent af svarer ja til lokale lukninger.

Alligevel er der tale om et holdningsskred, når man sammenligner med vælgernes svar i 1994. Dengang, for 15 år siden, svarede tre ud af fire danskere, at de ville beholde de små sygehuse.

- Der er enkelte steder, hvor der er stærke følelser på spil, men det er de sidste krampetrækninger i forhold til protester over sygehuslukninger. De fleste steder går man mere op i, hvad der så kan komme af lokale sundhedstilbud, når sygehuset lukker, siger regionernes formand Bent Hansen (S) til Berlingske Tidende.

Det er især i Vestjylland og i mindre udstrækning i Nordsjælland, at der har været optræk til protester mod planerne om at samle behandling og læger på cirka 20 supersygehuse.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Accepterer lukning af sygehuse Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger