02.11.2009 kl. 11.29

Ingen spøgelser i Gribskov

Der bliver ikke brugt penge på at jage ånder i Gribskov Kommune, understreger kommunaldirektøren

Hvis en børnehaveleder spørger Gribskov Kommune om lov til at hyre en spøgelsesjæger, er svaret nej.

Det fastslår kommunaldirektør Mogens Hegnsvad, efter Søndagsavisen i en artikel har beskrevet, hvordan en børnehave i Vejby fik grønt lys til at bruge 2.000 kroner på at få fjernet spøgelser.

Sagen stammer fra den gamle Helsinge Kommune, og i dag er det slut med at smide kommunale kroner efter åndemanere og spøgelsesjægere, understreger kommunaldirektøren.

- Vi har ikke fået nogle forespørgsler fra vores institutioner, så måske er det helt holdt op med at spøge i Gribskov Kommune, siger Mogens Hegnsvad til Danske Kommuner.

Kommunen har ingen nedskrevne regler om det okkulte, og det burde heller ikke være nødvendigt, mener han.

- Det decentrale styre giver de enkelte institutioner og virksomheder stor frihed til at forvalte deres egne penge. Men med friheden følger også et ansvar, og en ansvarlig leder bør være klar over, at man ikke bruger offentlige midler på åndemanere, siger Mogens Hegnsvad.

- Det er ikke kun et kun et økonomisk spørgsmål. Det er også et spørgsmål om etik, tilføjer han.

Kommunaldirektøren understreger, at medarbejdere og ledere skal være velkomne til at henvende sig til deres foresatte, hvis de føler forfulgt at onde ånder. Men der bliver altså under ingen omstændigheder givet lov til at bruge penge på at skaffe sig af med gespensterne.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ingen spøgelser i Gribskov Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger