15.05.2009

Hærværksramte får ikke hjælp

Efter weekendens hærværksorgie i det indre København foreslog Venstre, at kommunen betalte for rensningen af de gamle bygninger. Valgflæsk, siger teknik- og miljøborgmester Klaus Bondam

Efter politiet natten til lørdag så passivt til, mens autonome hærgede Hyskenstræde i det indre København, erklærede kulturborgmester Pia Allerslev (V), at Københavns Kommune ville betale for at få ryddet op. Det er dog ikke et erklæring, resten af Borgerrepræsentationen kan tilslutte sig.

- Det er uacceptabelt, at der sker hærværk på denne måde i vores by, men jeg har svært ved at se, at kommunen skal ind og afholde udgifterne til afrensning, siger teknik-og miljøborgmester Klaus Bondam (R) til Politiken.

- Hvis et flertal på rådhuset pludselig mener, at dette skal dækkes af kommunale midler, så er det udelukkende et udtryk for godt indsovset valgflæsk, fastslår Bondam, der frygter, at det ville danne præcedens, hvis kommunen betalte for at fjerne graffiti.

Socialdemokraterne og SF vil se et konkret forslag, før de tager stilling. Det samme vil Enhedslistens Morten Kabell, men han er foreløbig på linje med teknik- og miljøborgmesteren.

- Vi har sympati for dem, der bor i Hyskenstræde, men ikke for at subsidiere forsikringsselskaberne. Det er ikke kommunens opgave at betale forsikringselskabernes udgifter, siger han.

Ifølge Politiken er en enkelt ejendom i den raserede gade ikke medlem af graffitiordningen og må derfor betale fuld regning for at få smørerierne fjernet. Ejeren har imidlertid netop renoveret facaden for 100.000 kroner og har derfor tænkt sig at lade graffitien blive stående.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Hærværksramte får ikke hjælp Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger