11.05.2009

Kræver debat om sundhedsforsikringer

Vejle Kommune har indtil videre kategorisk afvist at tilbyde medarbejderne private sundhedsforsikringer. Medarbejderne bakker op, men er bekymrede over, at mange andre kommuner vælger ordningen

Kan en kommune betegnes som en attraktiv arbejdsplads, hvis den ikke lader sine ansatte få adgang til private sundhedsforsikringer? Det er et åbent spørgsmål, efter landets kommuner er blevet splittet i to lejre over spørgsmålet om de kontroversielle forsikringer - for eller imod.

Blandt modstanderne er Vejle Kommune, hvor medarbejdernes repræsentanter i kommunens øverste samarbejdsudvalg støtter politikernes beslutning. Men de er samtidig bekymrede for, hvad det betyder for fremtidens rekruttering. I et brev til KL's hovedbestyrelsen opfordrer samarbejdsudvalget derfor til, sagen sættes på dagsordenen.

- Vi opfordrer KL til at sætte spørgsmålet til debat for at drøfte problematikken i forhold til, at kommunerne bevæger sig ad to forskellige veje. Nogle vælger sundhedsforsikringer til for på kort sigt at kunne tiltrække og fastholde medarbejdere, mens andre vælger sundhedsordninger fra for på lang sigt at værne om den frie og lige adgang til diagnose og behandling, skriver udvalget.

I Vejle Kommune er argumentet det sidste, nemlig at de private forsikringer er med til at forringe det offentlige sygehusvæsen.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kræver debat om sundhedsforsikringer Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger