13.07.2009 kl. 10.03

KL vil selv styre bandeindsats

Venstre langer ud efter kommunernes indsats mod bander og truer med lovgivning. KL kræver arbejdsro

Kommunerne mangler et bandeberedskab. Det mener Venstres retsordfører Kim Andersen, der er klar til at lovgive på området for at sikre, at alle kommuner får en børne- og ungepolitik, der indeholder kriminalitetsforebyggende initiativer. Det skriver Berlingske Tidende.

- Det er et alvorligt samfundsproblem, vi har med skudvekslinger, drab og en stor rekruttering til de hårde kriminelle miljøer. 

- Mange kommuner klarer ikke den indsats godt nok, og hvis det betyder, at vi fra Folketingets side må vedtage nogle love, der forpligter kommunerne til at tage et større ansvar, så er vi lydhøre over for det, siger Venstres retsordfører Kim Andersen.

Forslaget er endnu ikke vedtaget i Venstres folketingsgruppe, og står det til KL, kan regeringen godt spare sig. Formanden for børne- og kulturudvalget afviser kritikken af den kommunale indsats og opfordrer til at lade kommunerne få arbejdsro.

- Vi har ikke i kommunerne brug for hverken pisk eller gulerod fra Christiansborg. Lad nu kommunerne finde ud af, hvilke redskaber der er brug for, siger Jørn Sørensen (R) til Ritzau.

Debatten er blusset op efter, at en far forgæves har henvendt sig til Københavns Kommune efter hjælp til at få sønnen væk fra Hells Angelsstøtterne AK81. Kommunen havde ikke noget beredskab til at hjælpe drengen.

- De halvfede ældre mænd i Hells Angels har gang i en rekruttering af unge afløsere for tiden.

-Kommunerne skal håndtere den svære udfordring at forhindre, at rodløse unge, der føler sig svigtet af far og mor, søger fællesskab i bander. Men vi har også en række redskaber i form af SSP-samarbejde og gademedarbejdere med erfaring på området, siger Jørn Sørensen.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: KL vil selv styre bandeindsats Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger