01.07.2009 kl. 11.11

Drømmen om letbanen lever

Efter et møde med DSB har de københavnske forstadskommuner fornyet tro på en tværgående letbane

En togforbindelse mellem de københavnske forstæder står ikke øverst på regeringens liste over trafikinvesteringer, men hos de 11 kommuner, der står bag forslaget, har man ikke opgivet drømmen. I sidste uge fik den endda fornyet liv på et møde med DSB, der præsenterede en plan for letbanen.

DSB's idé går ud på at lave en letbaneløsning med tog, der også kan køre på de almindelige S-togsskinner. Kommunerne håber nu, at DSB's beregninger vil indgå i Transportministeriets analyse af kollektiv trafik i de københavnske omegnskommuner.

- Vi synes det er vigtigt at fastholde visionen om en letbane og forventer at komme med i dialog med Transportministeriet sammen med andre relevante parter, siger Karin Søjberg Holst (S), borgmester i Gladsaxe og formand for Letbanesamarbejdet.

- DSB åbner op for nye og spændende muligheder, som vi meget gerne ser bliver taget med i overvejelserne. Men det vigtigste for os er, at der hurtigt kommer en kollektiv trafikløsning langs Ring 3, understreger hun.

Kommunerne i Letbanesamarbejdet har for nylig sendt en rykker til transportministeren, der lovede at sætte analysearbejdet i gang så hurtigt som muligt. Kommunerne fik dog ikke lovning på en dato.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Drømmen om letbanen lever Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger