07.12.2009 kl. 12.38

Ingen telefonrabat til politikere

Kommunerne må ikke tilbyde politikerne medarbejdergoder, som betales delvist over skatten

Kommunalpolitikere må ikke få medarbejdergoder til en lav pris gennem kommunen. Det har Statsforvaltningen afgjort i en sag fra Varde Kommune.

Her har medarbejdere og politikere kunnet nyde godt af kommunens såkaldte bruttolønsordninger, hvor udgifterne til flere forskellige goder kan trækkes fra i skat.

Det har betydet billig massage, telefoni og bredbånd, sundhedsforsikringer, rygestopprodukter, aviser og gps til kommunens medarbejdere. Dermed har kommunen i realiteten tilbudt lokalpolitikerne lidt ekstra i løn, hvilket den ifølge Statsforvaltningen ikke må.

- Det er statsforvaltningens opfattelse, at da Varde Kommune ikke varetager en kommunal interesse ved at give de kommunale politikere tilbud om sådanne goder, der ikke har direkte forbindelse med det kommunale hverv, sker der en vederlæggelse af de kommunale politikere i strid med lovgivningen, skriver Statsforvaltningen.

Varde Kommune vil nu ikke længere tilbyde politikerne de ekstra goder, oplyser personaledirektør Svend Aage Jensen til Ritzau.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ingen telefonrabat til politikere Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger