07.12.2009 kl. 07.10

Gæld til kommuner vil vokse

Skattevæsenet er nødlidende, erkender topchef. Det går blandt andet ud over inddrivelsen af gæld til kommuner

Siden Skat i 2005 overtog kommunernes inddrivelse af gæld, er den vokset fra tre til knap syv milliarder kroner. Desværre er der ikke håb om, at det vil ændre sig til det bedre lige med det samme.

Skats topchef Ole Kjær erkender nu, at de store omlægninger i Skats organisation betyder, at der er store problemer i forhold til især toldområdet og inddrivelsesområdet.

- Man må indse, at der det næste par år vil være flere centrale områder i Skat, som er nødlidende, og hvor opgaverne ikke løses optimalt. Især på toldområdet og på inddrivelsesområdet har vi nu og de næste par år for få medarbejdere med de rette kvalifikationer, siger han til Politiken.

Skat står midt i en omstrukturering, der blandt andet omfatter fusion af Skat og Skatteministeriet, en helt ny strategi for opkrævning og inddrivelse af skattekroner og langt færre ansatte.

- Konsekvensen er, at vi laver flere fejl, som vi skal bruge en masse kræfter på at genoprette. Jeg kan ikke udelukke, at nogle af disse fejl koster statskassen penge. En anden konsekvens kan være, at skattegælden stiger, siger han til avisen.

Skatteminister Kristian Jensen (V) erkender, at omstruktureringen i Skat giver problemer, men det går fremad, og Skat er i dag mere effektiv, konstaterer ministeren.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Gæld til kommuner vil vokse Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger