31.08.2009 kl. 07.42

Anklager kandidat for børnemisbrug

Hørsholms borgmester vil have undersøgt, hvorfor en gruppe SFO-børn løb en tur med Venstres spidskandidat

Løbeskoene var snørede og smilene brede, da Venstres næstformand Kristian Jensen for nyligt lagde vejen forbi Hørsholm. På programmet stod en løbetur med en flok skolebørn, arrangeret af den lokale spidskandidat Michael Medom Hansen, som vil sætte fokus på sundhed og motion.

Nu får løbeturen imidlertid et politisk efterspil. Borgmester Uffe Thorndahl (Løsgænger) vil have undersøgt, hvordan Michael Medom Hansen kunne rekruttere en børn fra en SFO til at reklamere for sit politiske projekt.

- Jeg betragter det som meget alvorligt misbrug af børn, som kommunen har det politiske og administrative ansvar for, siger Uffe Thorndahl til Frederiksborg Amts Avis.

- Det er det mest alvorlige tilfælde af misbrug af mennesker, der er i kommunens varetægt, jeg har været ude for i min tid som lokalpolitiker. Du må ikke bruge din magt på den måde, at du bruger borgere i et politisk øjemed. Det er en meget, meget alvorlig sag, understreger borgmesteren.

Michael Medom Hansen betegner kritikken som ”en klassisk Uffe Thorndahl”.

- Jeg har ikke udkommanderet nogen børn. De har fået at vide, at hvis de havde lyst, kunne de komme med ud at løbe for at få sat ekstra fokus på motion. Der er ingen børn, der har lidt overlast - de har løbet en tur, siger Venstres borgmesterkandidat, der får støtte af sin løbemakker.

.- Jeg forstår ikke beskyldningen. For en politiker er det utroligt vigtigt at komme ud til en bred vifte af møder, besøge institutioner, tale med personer og se hverdagen, hvor den leves. Politik bliver alt for fjern og teoretisk, hvis den kun føres bag et skrivebord og ikke blandt andre mennesker, siger Kristian Jensen.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Anklager kandidat for børnemisbrug Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger