25.08.2009 kl. 09.33

Drømmer om jysk-fynsk kommune

En kommune på tværs af Lillebælt. Det er visionen hos konservative i Fredericia og Middelfart

Nabobyerne Fredericia og Middelfart har altid haft et nært forhold. Under kommunalreformen blev der talt om at lægge dem sammen, men Middelfart valgte en fusion med sine fynske oplandskommuner, mens Fredericia forblev selvstændig.

Nu er drømmen om Lillebælt Kommune imidlertid dukket op igen. Konservative på begge sider af farvandet ønsker en fælles kommune med næsten 90.000 indbyggere.

Forslaget blev forleden bragt på banen af De Konservative i Fredericia, og nu stemmer Morten Weiss-Pedersen, partiets borgmesterkandidat i Middelfart, i på samme sang.

- Mit bud er, at vi inden 10 år har Lillebælt Kommune. Nu skal vi lige sunde os oven på kommunalreformen, og så skal kommunen gøres større. Det er nødvendigt, hvis vi for alvor skal konkurrere med Kolding og Vejle i kampen om at tiltrække handel og nye arbejdspladser, siger han til Fyens Stiftstidende.

Morten Weiss-Pedersen tror, at der vil gå et par valgperioder, før drømmen bliver en realitet. Middelfarts borgmester Steen Dahlstrøm (S) forestiller sig heller ikke en Lillebælt Kommune her og nu, men han afviser ikke idéen.

- Hvis der engang skal være større enheder, ligger det på den flade hånd. Vi er 38.000 og de er 50.000. Tilsammen kommer vi næsten på størrelse med Kolding, konstaterer Middelfart-borgmesteren, der i samme åndedrag påpeger, at kommunerne i forvejen har et tæt samarbejde.

- Vi behøver ikke lave en ny kommune for at samarbejde, og det vil der komme mere af, siger han.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Drømmer om jysk-fynsk kommune Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger