24.08.2009 kl. 06.10

31 kommuner vil hæve skatten

Kommunerne lægger op til skattestigninger, der sprænger den ramme, som regeringen har sat

31 af landets kommuner ønsker at hæve skatten til næste år. Sammenlagt handler det om en ekstra skatteudskrivning på 1,3 milliarder kroner.

Det fremgår af en rundspørge, som KL har lavet til landets 98 kommuner.

- Det er ikke noget, som jeg gerne vil, men det er en nødvendighed. Hvis vi ikke sætter skatten op, vil kassen være tom i 2011. Vi er nødt til at skaffe en større indtægt for at levere den velfærd, som vores borgere kan forvente, og som de ikke mindst bliver lovet fra Christiansborg, siger Vejles borgmester Leif Skov (S) til Ritzau. Hans kommune ønsker at hæve skatteprocenten fra 23,3 til 24,5 procent i 2010.

Kommunerne mødes den 2. september for at drøfte, hvordan de skal agere i forhold til den ramme på 500 millioner kroner, som regeringen vil acceptere, at kommuneskatten samlet må stige med. Regeringen regner med, at det kun er de 10 til 15 fattigste kommuner, der får lov til at hæve skatten.

KL’s cheføkonom Jan Olsen understreger, at rundspørgens resultat langt fra er det endelige resultat. Men det er et nyttigt papir at have i den igangværende dialog mellem kommunerne om behovet for at hæve skatten til næste år.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: 31 kommuner vil hæve skatten Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger