14.08.2009 kl. 06.53

Stort millionunderskud truer kommune

Vesthimmerlands Kommune mangler 130 millioner kroner og frygter en økonomisk afgrund

Vesthimmerlands borgmester Jens Lauritzen (V) ser pessimistisk på kommunens muligheder for at redde sig ud af den økonomiske krise, som tegner sig før de politiske forhandlinger om næste års budget. 

Som tallene ser ud på nuværende tidspunkt, mangler kommunen 130 millioner kroner i at få enderne til at nå sammen i 2010. Det er et så stort beløb, at man vanskeligt kan spare sig ud af det. Kommunen har nu stillet KL i udsigt, at det kan blive nødvendigt at hæve skatten til næste år. 

- Vi har allerede landets næsthøjeste skatteprocent, og vi har det næstlaveste udskrivningsgrundlag. Kun Langeland har højere skatteprocent, og Bornholm har lavere udskrivningsgrundlag. Så vi kan simpelthen ikke få det til at hænge sammen, siger borgmesteren til Nordjyske Stiftstidende. 

Han siger, at ubalancen på de 130 millioner kroner skyldes en kombination af flere faktorer, blandt andet stigende udgifter til kontanthjælp, sygedagpenge og anbringelser samt et dalende befolkningstal, som udløser mindre bloktilskud. Desuden er udgifterne til sygehusindlæggelser større end beregnet. 

Vesthimmerlands Kommune har tidligere været sat under administration af ministeriet, fordi kommunen over en længere periode havde en negativ kassebeholdning. Den har siden marts i år været i plus igen, men i den genopretningsplan, der er aftalt med ministeriet, indgår det, at der fremover skal være plads i budgettet til at lægge noget ekstra i kassen.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Stort millionunderskud truer kommune Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger