24.04.2009

Millionbesparelse i København

Københavns Kommunes børne- og ungeforvaltning må atter finde den skarpe sparekniv frem. Uventet høje børnetal betyder, at skoler og daginstitutioner skal spare 78,6 millioner kroner

Børne- og ungeområdet i København har tidligere været ramt af omfattende besparelser, og nu er der problemer igen. Denne gang er det dog ikke rod i finanserne, der tvinger forvaltningen til at spare. Det er finanskrisen, der indirekte rammer hovedstadens skoler og daginstitutioner.

På grund af krisen har de københavnske børnefamilier ikke råd til at købe hus i forstæderne. Derfor skal kommunen passe 1.500 børn mere end beregnet, noget der har fået budgettet til at skride i en sådan grad, at børne- og ungeforvaltning nu skal finde besparelser for 78,6 millioner kroner.

- Det er bestemt ikke en rar situation at skulle spare. Men det vil være både uansvarligt og uærligt overfor børn og forældre at blive ved med at vente på langtrukne politiske forhandlinger. Jo længere vi venter, jo sværere vil det være for børnehaverne og skolerne at skulle finde besparelserne, siger børne- og ungeborgmester Bo Asmus Kjeldgaard (SF) til Politiken.dk.

I alt har de ekstra børn kostet forvaltningen 135 millioner kroner. Socialdemokraterne og de borgerlige partier har dog vedtaget en ekstrabevilling på 56,4 milloner.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Millionbesparelse i København Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger