22.04.2009

Vedtager storstilet vindmølleplan

Ringkøbing-Skjern Kommune satser på op mod 17 nye vindmølleprojekter med tilsammen 100 vindmøller. Målet er, at kommunen skal være selvforsynende med energi i 2020, oplyser borgmester Torben Nørregaard

Byrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune gav i går grønt lys for at gå videre med 15-17 vindmølleprojekter med tilsammen omkring 100 vindmøller med en samlet kapacitet på cirka 270 megawatt.

Kommunens vindmølleplan, der er et væsentligt bidrag til den danske vindmølleudbygning, sigter på, at kommunen skal være selvforsynende med energi i 2020.

- Vi har Danmarks bedste vind, vi har pladsen til det, vi huser Vestas-koncernen, og så har vi en plan om at være selvforsynende med energi i 2020. Regeringen siger 20 procent vedvarende energi i 2020, vi siger 100 procents selvforsyning i 2020, siger borgmester Torben Nørregaard til Ritzau.

Kun få af de nye planlagte møller erstatter gamle møller, så der er næsten udelukkende tale om ny kapacitet. Desuden har kommunen yderligere to vindmølleprojekter i kikkerten, en park nær et skydeterræn i Borris og 10 store forsøgsmøller i Vester Stadil, hvis det kan lade sig gøre på grund af de mange gæs i området, oplyser borgmesteren.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Vedtager storstilet vindmølleplan Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger