15.04.2009

Vil lempe på skatten af frynsegoder

V og K lægger op til at lempe multimedieskatten, så man kun skal beskattes af 3000 kroner i stedet for de planlagte 5000 kroner. Desuden overvejer man at fritage blandt andet hjemmehjælperne

I går meddelte statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), at regeringen vil tage ved lære af de seneste ugers kritik af multimedieskatten. Et resultat af det kan være, at skatten vil blive lempet mere, end der var lagt op til.

Jyllands-Posten skriver i dag, at Venstre og De Konservative er indstillede på at sænke beskatningen fra 5000 kroner til 3000 kroner for dem, som har frynsegoder som arbejdsgiverbetalt mobiltelefon, pc eller netadgang hjemme.

Samtidig er erhvervs- og økonomiminister Lene Espersen (K) klar til at justere på skatten, så færre bliver ramt af den. Det handler eksempelvis om hjemmehjælpere, der benytter sig af små håndholdte pc’er i deres arbejde.

Derved kommer regeringen den kritik i forkøbet, som blandt andet Hedensted Kommune har udtrykt. At multimedieskatten vil gå ud over servicen i hjemmeplejen, fordi flere af hjemmehjælperne vil aflevere deres håndholdte computere, når de går hjem fra arbejde.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Vil lempe på skatten af frynsegoder Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger