13.03.2009

Seks millioner til alternative biblioteker

Borgere, der har langt til nærmeste bibliotek, får nu en håndsrækning. Kulturminister Carina Christensen afsætter seks millioner kroner til alternative bibliotekstilbud

Kommunalreformen har været hård mod de små biblioteker. Storkommunerne satser på store biblioteker, der til gengæld har fået flere tilbud og længere åbningstider.

Alligevel er der nu hjælp på vej til borgere, der begræder lukningen af den lokale biblioteksfilial. Kulturminister Carina Christensen (K) afsætter nu seks millioner kroner, som kommunerne kan bruge til alternative bibliotekstilbud.

- Med initiativet vil jeg gerne motivere kommunerne til at tænke nyt, så der udvikles alternativer i de byer, hvor bibliotekerne lukker. Det kan for eksempel være oprettelse af selvbetjente filialer, fleksible bogbusser eller indgåelse af nye partnerskaber. Biblioteket skal være et let tilgængeligt tilbud for alle, erklærer ministeren.

De seks millioner kroner kommer fra ubrugte og tilbageførte midler fra Styrelsen for Bibliotek og Mediers udviklingspulje. På styrelsens hjemmeside kan man læse mere om, hvordan man kan få del i pengene.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Seks millioner til alternative biblioteker Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger