25.02.2009

Dårlig økonomi giver stress

Gennem tre år har Københavns Kommunes børne- og ungdomsforvaltning kæmpet for at genoprette økonomien. Det har skabt et dårligt arbejdsmiljø, som en ny plan nu skal forbedre

Et syndigt regnskabsrod og et underskud på 300 millioner kroner har gjort arbejdslivet surt i Københavns Kommunes børne- og ungdomsforvaltning. Gennem de sidste tre år har forvaltningens fokus været på at genoprette økonomien, noget der er gået hårdt ud over arbejdsmiljøet.

Især lederne af kommunens skoler og institutioner har været under et hårdt pres, men nu iværksætter forvaltningen en plan, der skal genoprette det psykiske arbejdsmiljø.

Blandt tiltagene er en mentorordning for nye ledere, en ny basislederuddannelse og en taskforce, der rykker ud til akutte problemer. Desuden skal der mere fokus på bottom up-kommunikation, hvor den centrale ledelse lytter til idéer og synspunkter fra institutionerne.

Ifølge børne- og ungdomsborgmester Bo Asmus Kjeldgaard (SF) er det helt nødvendigt at forbedre arbejdsmiljøet så hurtigt som muligt.

- Vi er i gang med et kæmpe fagligt og trivselsmæssigt løft for de københavnske skoler og institutioner. Skal den indsats lykkes, kræver det et godt, psykisk arbejdsmiljø for lederne og de ansatte. Og ikke mindst, at vi er i stand til at tiltrække gode og kompetente ledere, siger han.

Forvaltningen bruger i alt 12,5 millioner kroner på handlingsplanen.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Dårlig økonomi giver stress Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger