10.02.2009

Eksborgmester føler sig ikke ramt

Selv om en revisionsrapport kritiserer manglende kontrol med byggeriet af Hillerøds nye rådhus, føler tidligere borgmester Nick Hækkerup sig ikke ramt. Han mener ikke, at der er brug for mere kontrol

Det nye rådhus i Hillerød kom til at koste knap 11 millioner kroner mere end budgetteret, noget der i sidste uge fik Kommunernes Revision (KR) til at kritisere kommunen i en rapport. KR mener blandt andet, at kommunen manglede styring af byggeriet og at der ikke blev afsat penge nok til uforudsete udgifter.

Det var daværende borgmester Nick Hækkerup (S), der havde overordnede ansvar for byggeriet, men han føler sig ikke specielt hårdt ramt af revisionens kritik. Han afviser, at der er brug for at føre skrappere kontrol med byggeprocesser.

- Man kan sagtens indføre mere bureaukrati og mere omfattende sagsgange, men i en kommune handler det også om at få hverdagen til at fungere. Når man er borgmester i en kommune med over 5000 ansatte, må man lede med tillid. Man må acceptere, at alle gør deres bedste, men at der ind imellem bliver slået nogle skæve, siger eksborgmesteren til Hillerød Posten.

I rapporten kritiserer KR daværende kommunaldirektør Søren Thorup for ikke at have orienteret økonomiudvalget om budgetoverskridelser i tide. Samtidig mener revisionen, at kommunaldirektør fik for frie tøjler, men det fortryder Nick Hækkerup ikke.

- Jeg har altid haft et godt samarbejde med Søren, og nok kan man lave kontrolsystemer, men det er også vigtigt, at en kommune kan fungere på tillid, så man kan gribe de muligheder, der dukker op, siger han.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Eksborgmester føler sig ikke ramt Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger