23.09.2008

Ønsker nyt flerårigt aftalesystem

Det nuværende system med etårige økonomiaftaler mellem kommunerne og regeringen skal laves om til et nyt flerårigt system. Det mener Høje-Taastrup, der derfor har sendt et brev til Folketinget

Det er på tide, at økonomiforhandlingerne mellem kommunerne og regeringen laves om. De etårige aftaler skal erstattes af et flerårigt aftalesystem. Sådan lyder opfordringen fra Høje-Taastrup Byråd i et brev til regeringen og Folketinget.

I brevet gør borgmester Michael Ziegler (K) på vegne af resten af byrådsmedlemmerne opmærksom på de udfordringer, som det nuværende system giver kommunen.

Byrådet pointerer også, at konceptet med flerårige aftaler langt fra er fremmed for kommunerne. Det vil være et afgørende bidrag til en stærkere og mere målrettet planlægning og implementering for kommunen, lyder et af argumenterne.

- Kommunerne har i mange år på overenskomstområdet demonstreret, at man kan forvalte og bruge flerårige aftaler. Her kan der således både centralt for KL og kommunerne i fællesskab og i den enkelte kommune anlægges et tværgående og strategisk prioriteringsperspektiv. Det samme ønske har vi i forhold til økonomiaftalen i sin helhed, står det ifølge Dagbladet Roskilde blandt andet i brevet.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ønsker nyt flerårigt aftalesystem Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger