31.10.2008

Ok at tilbyde sundhedsforsikringer

En borger fra Fredensborg får afslag på sin klage over kommunens tilbud om sundhedsforsikring til medarbejderne. Statsforvaltningen afviser kritikken - til kommunaldirektørens glæde

Som arbejdsgiver har kommunerne interesse i at tilbyde sine ansatte private sundhedsforsikringer. Det konkluderer Statsforvaltningen Hovedstaden i en ny afgørelse, hvor den afviser en klage fra en borger i Fredensborg Kommune.

Bag klagen står Poul Juul, tidligere formand for den lokale socialdemokratiske vælgerforening. Han mener, at private sundhedsforsikringer giver offentligt ansatte en urimelig fordel i forhold til andre borgere. Men statsforvaltningen påpeger, at private sundhedsforsikringer er et gode, der er almindeligt på det private arbejdsmarked.

- Vi er meget glade for afgørelsen. Den betyder, at Fredensborg Kommune - og kommunale arbejdsgivere som helhed - på linje med det private erhvervsliv kan tilbyde en sundhedsforsikring som led i at fastholde og rekruttere medarbejdere, siger kommunaldirektør Kim Herlev Jørgensen.

- Samtidig kan sundhedsforsikringer bidrage til at nedsætte sygefraværet. Det meget væsentligt i den nuværende konkurrence om dygtige medarbejdere, tilføjer han.

En rundspørge foretaget af Danske Kommuner viser, at hver anden kommune i dag tilbyder eller har planer om at tilbyde sundhedsforsikringer som et frynsegode.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ok at tilbyde sundhedsforsikringer Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger