31.10.2008

København forviser tunge lastbiler

Venstrefløjen i Københavns Borgerrepræsentation indfører forbud mod tunge lastbiler i centrum af hovedstaden. Teknik- og miljøminister Klaus Bondam havde ellers opgivet forbuddet, men må nu bøje sig

Lastbiler over 18 tons må ikke længere køre gennem det centrale København. På et møde i Borgerrepræsentationen torsdag vedtog Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten forbuddet, som betyder, at lastbiler, der skal til og fra terminalen i Nordhaven, må omkring Lyngby.

- Der kommer omkring 300 tunge lastbiler om dagen ude fra terminalen i Nordhavn. Der er ingen grund til, at de skal køre ad Nørre Voldgade og Nørreport, der er et af Danmarks mest trafikerede knudepunkt, med fare for de bløde trafikanter, siger Socialdemokraternes politiske ordfører Anne Vang til Ritzau.

Forbuddet bliver indført, selv om teknik- og miljøborgmester Klaus Bondam (R) tidligere på måneden lagde det i graven. Ifølge en uvildig trafiksikkerhedsrevision vil det ikke få nogen effekt at forbyde lastbiler i den indre by, men venstrefløjen lod sig altså ikke påvirke.

Skiltene, der skal dirigere lastbilerne uden om indre by, vil blive sat op, når Københavns Kommune drøftet sagen med politiet.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: København forviser tunge lastbiler Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger