07.10.2008

Bjerregaard fastholder lastbilforbud

Overborgmester Ritt Bjerregaard vil ikke opgive sit forbud mod tunge lastbiler i det centrale København. Det handler om menneskeliv, siger hun til teknik- og miljøborgmester Klaus Bondam

Et forbud mod lastbiler i det centrale København vil ikke have effekt på trafiksikkerheden. Det fastslår en ny rapport, som har fået teknik- og miljøborgmester Klaus Bondam (R) til at opgivet forbuddet.

Overborgmester Ritt Bjerregaard (S) fastholder imidlertid, at lastbiler skal forbydes i de københavnske gader. I en pressemeddelelse tager hun skarp afstand fra teknik- og miljøborgmesteren, som hun beskylder for at drukne problemerne i tekniske overvejelser.

- Klaus Bondam har opgivet at få de tungeste og farligste lastbiler ud af indre by. Lastbilerne er ellers livsfarlige for cyklisterne. Jeg fortsætter kampen for at få dræberlastbilerne ud af byen og væk fra de steder, som har flest cyklister og fodgængere, udtaler overborgmesteren.

- Bondam må komme frem med andre løsninger, hvis han ikke vil forbyde dræberlastbilerne i Indre By. Jeg håber, at han snart melder sig ind i kampen igen for at redde menneskeliv på cykelstien, siger hun.

Dansk Cyklistforbund accepterer konklusionerne i rapporten og at Københavns Kommune opgiver forbuddet.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Bjerregaard fastholder lastbilforbud Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger