13.11.2008

Væddemål om aftalesystemet

Aftalesystemet dør, mener kommunalforsker Poul Erik Mouritzen. Det er sundt, siger KL’s formand Erik Fabrin. På en konference endte de med at indgå et væddemål om aftalesystemets fremtid
tekst Tom Ekeroth

KL’s formand Erik Fabrin (V) og professor Poul Erik Mouritzen fra SDU er diametralt uenige om aftalesystemet fremtid. Efter at økonomiaftalen kom i land gennem den faseopdelte budgetlægning mener Fabrin, at aftalesystemet har gevundet sin sundhed, mens Poul Erik Mouritzen, at aftalesystemet går sin snarlige undergang i møde.

Synspunkterne mødtes onsdag i en debat på konferencen På vej mod et nyt kommunestyre - selvstyre eller centralisme? arrangeret af Kommunaldirektørforeningen . Og så stor var sikkerheden på begge sider, at debatten endte med et væddemål om aftalesystemets fremtid. Væddemålet afgøres senest i 2010 og præmien fik Poul Erik Mouritzen lov til at bestemme: god bourgogne.

Fabrin nævnte som eksempel på aftalesystemets sundhed de ti punkter om decentralisering, der blev skrevet ind i 2008-aftalen. Desuden mener han, at udmøntningen af kvalitetsfondspengene er et godt eksempel på effektiv mål- og rammestyring.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Væddemål om aftalesystemet Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger