10.11.2008

Tilsynet med skrot skal være bedre

Kommunerne skal være bedre til at føre tilsyn med elskrot og andet affald. Det melder KL ud, efter en Greenpeace-undersøgelse har vist, at danske virksomheder håndterer affald ulovligt

Greenpeace har afsløret, at to danske virksomheder håndterer elektronikaffald ulovligt. Afsløringerne viser, at kommunerne har brug for bedre muligheder til at føre tilsyn med elskrot og andet affald, mener KL.

 

- Der er behov for, at kommunerne får tilført de nødvendige ressourcer til tilsynsopgaven, som ikke mindst i forbindelse med affaldsreformen bliver en væsentlig opgave. For det er bekymrede med systemer, der ikke fungerer, og at affaldet ikke behandles miljømæssig korrekt og ender de forkerte steder, siger formanden for KL’s teknik- og miljøudvalg Jens Stenbæk (V).

 

Han afviser dog, at kommunerne skal føre tilsyn med alle virksomheder og affaldstransporter og opfordrer til, at alle tager et ansvar.

 

- Ulovlig håndtering af affald - herunder elskrot - fra virksomheder, der er godkendte af myndighederne, er dybt problematisk. Derfor har såvel producenter som importører et soleklart ansvar for at sikre, at det elskrot, de indsamler, efterfølgende bliver transporteret og behandlet lovligt og miljømæssigt korrekt, siger han.

 

Læs mere om Greenpeace’ undersøgelse på organisationens hjemmeside.

 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Tilsynet med skrot skal være bedre Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger