06.11.2008

3F tager afstand fra sundhedsforsikringer

Statsforvaltningen har netop sagt god for, at kommunerne tilbyder deres ansatte private sundhedsforsikringer. Men det skaber en skævvridning, advarer fagforbundet 3F

Det har hidtil været uklart, om kommuner lovligt kan tilbyde private sundhedsforsikringer til deres ansatte. Men en afgørelse fra Statsforvaltningen, der afviste en borgers klage over kommunens tilbud, har nu banet vejen for, at kommunerne kan indføre forsikringerne.

I fagforbundet 3F er gruppeformand Ellen K. Lykkegård ikke begejstret for kommunernes mulighed.

- I 3F's offentlige gruppe må vi klart tage afstand fra ordningerne. Sundhedsforsikringer er med til at skabe en skævvridning af hele det offentlige sundhedssystem. Det bryder totalt med det danske princip om, at pengepungen ikke skal afgøre, hvem der kommer forrest i køen til en behandling, siger hun til Fagbladet 3F.

Kommunerne er netop nu ved at sætte ord på indholdet i de trivsels- og sundhedspakker, som blev aftalt i forbindelse med OK 08. Ellen K. Lykkegård opfordrer medarbejderne til at takke nej til forsikringerne.

- Sundhedsforsikringer hviler på det princip, at andre kommer bagud i køen. Hvis alle havde sundhedsforsikringer, ville de ingen mening give. Men vi må aldrig være med til at blåstemple, at adgang til sygebehandling skal afhænge af hvilken arbejdsgiver, man har, eller hvilken tilknytning man har til arbejdsmarkedet, forklarer hun.

Hun håber i stedet, at kommunerne vil bruge andre initiativer og ordninger som eksempelvis zoneterapi og fysioterapi til at fremme trivslen og sundheden.

- Men det handler ligeså meget om forebyggende tiltag, temponedsættelse, bedre arbejdstilrettelæggelse - alt, der kan forbedre arbejdsmiljøet. Kun fantasien sætter grænser, siger hun.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: 3F tager afstand fra sundhedsforsikringer Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger