19.05.2008 kl. 12.50

Jyske kommuner kræver trafikinvesteringer

Kommuner i Øst-, Midt- og Nordjylland appellerer til trafikminister Carina Christensen om at investere milliarder i det jyske trafikområde. Det vil sikre en bedre ligevægt i landet, lyder det blandt andet

Skyd penge i de jyske veje og jernbaner. Budskabet fra flere jyske kommuner og regioner er klart, når de møder trafikminister Carina Christensen (K), der i dag er på rundtur i region Nordjylland forud for forhandlingerne om den statslige trafikinvesteringsplan.

De ønsker blandt andet at prioritere den østjyske jernbane, så hurtigere jernbanetransport bliver mulig, og så man kommer en lynforbindelse mellem København og Aalborg nærmere.

En udvidelse af motorvej E45, en tredje Limfjordsforbindelse og en bro over Kattegat står ligeledes på ønskesedlen.

- Det er vigtigt, at vi i kommuner og regioner kan stå sammen på infrastrukturområdet, så vi også kan få del i de perspektivrige investeringer, siger Bent Hansen (S), der er formand for Region Midtjylland, og formand for kommunekontaktrådet i Region Midtjylland Anders G. Christensen (V) til Jyllands-Posten.

- Vores fælles fokus på sammenhæng og fremkommelighed - både en udvidelse af bybåndet til Aalborg og etablering af en fast forbindelse over Kattegat - vil føje en ny dimension til udviklingsmulighederne i vores område.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Jyske kommuner kræver trafikinvesteringer Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger