18.03.2008

Stor interesse for mikrolån

Efter det kom frem, at Velfærdsministeriet støtter et forsøg med mikrolån, er ministeriet blevet kimet ned. Blandt samfundets svage er der mange med gode idéer, mener formanden for Rådet for Socialt Udsatte

Gratisavisen Urban kunne mandag fortælle, at Velfærdsministeriet vil finansiere et forsøg med mikrolån til socialt udsatte, der drømmer om at starte egen virksomhed. I løbet af dagen blev nyheden spredt via andre medier, noget man kunne mærke i ministeriets telefonomstilling.

- Allerede fra morgenstunden begyndte telefonerne at ringe. Vi har skrevet folks navne ned og henvist til Socialt Udviklingscenter SUS, som står for projektet, fortæller pressesekretær Søren Gregersen til Urban.

I Rådet for Socialt Udsatte undrer formand Preben Brandt sig ikke over den store interesse fra mikrolånene.

- Blandt socialt udsatte er der en masse mennesker med forskellige og gode ideer, som desværre ofte falder til jorden, fordi de ikke kan gå ind i den nærmeste bank og låne penge på deres glatte ansigt. Nu får de mulighed for at bevise overfor sig selv og os andre, at de også kan være erhvervsaktive, hvis de får chancen og den rette støtte, konstaterer han.

Projektet, der henter inspiration fra den bangladeshiske økonom Muhammad Yunus, som i 2006 blev belønnet med Nobels Fredspris, skal efter planen starte i Århus Kommune.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Stor interesse for mikrolån Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger