17.03.2008

Mikrolån til socialt udsatte

Et nyt projekt skal nu give samfundets fattigste mulighed for at åbne egne virksomheder. De skal have mikrolån efter samme model, som for to år siden blev belønnet med Nobels Fredspris

I 2006 fik økonomen Muhammed Yunus Nobels Fredspris for sit arbejde med at skabe udvikling i den tredje verden. Hans metode er at yde mikrolån til iværksættere, og den kan også bruges i et velstående land som Danmark.

Det mener organisationen Social Udviklingscenter SUS, der har fået midler fra Velfærdsministeriet til et projekt, hvor man vil yde mikrolån til socialt udsatte danskere. Trods økonomiske problemer skal de have mulighed for at starte egen virksomhed med finansiel rådgivning og erhvervscoaching i ryggen.

- Socialt udsatte i Danmark har også potentiale til at blive selvstændigt erhvervsdrivende - de har bare manglet skubbet, hjælpen og mulighederne, siger chefkonsulent Bernhard Jensen fra Socialt Udviklingscenter SUS til Urban.

- Samtidig med, at bankerne ikke finder dem kreditværdige, har det hidtil været en overset disciplin at give dem, der ikke egner sig som lønmodtagere, en mulighed for at vende tilbage til samfundet som virksomhedsejer, konstaterer han.

Projektet vil i første omgang fokusere på iværksættere i Århus Kommune.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Mikrolån til socialt udsatte Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger