03.03.2008

KTO-forlig med regionerne

En forhøjelse af feriegodtgørelsen får nu KTO til at skrive under på en overenskomstaftale med Danske Regioner. En dyr aftale, siger regionernes chefforhandler Kristian Ebbensgaard

Præcis som på det kommunale område var det en forhøjelse af feriegodtgørelsen, der søndag fik forhandlerne fra KTO til at indgå forlig med Danske Regioner. Aftalen betyder, at lønnen vil stige med 12,8 procent i overenskomstperioden, mens den særlige feriegodtgørelse stiger fra 1,5 til 1,95 procent.

Samtidig skal en reguleringsordning sikre, at lønudviklingen i regionerne følger den private sektor.

- Ved at rykke nogle elementer ud af reguleringsordningen får vi højere lønstigninger i regionerne end i det private. Stiger det private mere end forventet, så følger vi automatisk med, forklarer KTO-formand Anders Bondo Christensen til Ritzau.

Danske Regioners topforhandler Kristian Ebbensgaard (V) er tilfreds med aftalen, som han betegner som den dyreste, han har været med til.

- Men det er stadig en ansvarlig aftale. Overenskomsten betyder meget store forbedringer for medlemmerne af KTO. Både på lønnen, men bestemt også på mange andre områder som barsel, trivsel og seniorområdet, siger han.

En enkelt forbund i KTO har ikke tilsluttet sig aftalen. Det er FOA, der forhandler på egen hånd.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: KTO-forlig med regionerne Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger