31.01.2008

Økonomisk rod i kommunalt selskab

Vejle og Odense kommuner hælder store millionbeløb i et fælles selskab, som er kommet i økonomisk uføre. Direktøren blev fyret i november, da de første krisetegn viste sig
tekst Rudi Holm

En ophobet gæld på 40 millioner kroner i det fælleskommunale selskab Infra Service kommer til at berøre skatteborgerne i Vejle og Odense, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Med en ejerandel på 40 procent skal Vejle Kommune bidrage med 14 millioner kroner. Odense Kommune ejer 60 procent af selskabet og skal af med 21 millioner kroner.

Den store gæld er ifølge avisen kommet som et chok for politikere og embedsfolk.

- Vi må finde ud af, hvad der er gået galt, og om der kan placeres et ansvar. Derfor bliver der iværksat en grundig undersøgelse, siger fungerende borgmester i Vejle, Arne Sigtenbjerggaard (V).

Allerede i november blev direktør Flemming Knudsen fyret, da en første revisionsrapport tegnede et meget negtivt billede af selskabets økonomiske tilstand. Flemming Knudsen havde stået i spidsen for selskabet, siden det blev stiftet.

Ud over at samle affald står Infra Service for kloakvedligeholdelse og vedligeholdelse af grønne anlæg.

Selskabet er nu under afvikling, men aktiviteterne fortsætter, indtil aftalerne udløber, understreger Arne Sigtenbjerggaard.

 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Økonomisk rod i kommunalt selskab Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger