23.01.2008

Ens adresser sender udrykning på afveje

Veje med samme navn og postnummer giver problemer, når udrykningskøretøjer skal finde vej. Nu vil Erhvervs- og Byggestyrelsen have kommuner og postvæsen til at rydde op

1400 gange på et år har der været problemer med at finde vej, når politibiler, ambulancer og brandbiler skulle rykke ud til en af de 20.042 danske husstande, der deler både adresse og postnummer med andre husstande. Det viser en ny rapport fra Erhvervs- og Byggestyrelsen (EBST).

- Vi ser desværre, at udrykningskøretøjer ender det forkerte sted, fordi der er flere ens vejnavne i samme postnummer. Det kan have meget alvorlige konsekvenser, og i enkelte tilfælde har det desværre også kostet liv, siger direktør i EBST Finn Lauritzen til Metroxpress.

At problemet er så stort overrasker formanden for Foreningen af Kommunale Beredskabschefer Peter Staunstrup, der mener, at noget af årsagen skal findes i de reformer, både kommuner og politikredse har været igennem.

- Det er ikke længere lokale folk, der kører ud. Det betyder, at de skal stole på gps-navigation, og de systemer viser ikke altid, at en bestemt adresse ligger flere steder. Som jeg hører det, er det ofte der, problemerne opstår, siger han.

EBST vil nu have kommuner og postvæsen til at rydde op i adressesammenfaldene inden 1. juli.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ens adresser sender udrykning på afveje Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger