22.01.2008

Offentlig digitalisering forsinket

Regering, kommuner og amter har ikke haft held til at opfylde alle de mål for digitalisering af den offentlige sektor, som de havde håbet på inden udgangen af 2006. Det viser en evaluering fra Den Digitale Taskforce

Det tager længere tid end forventet at digitaliserer den offentlige service. Det viser evalueringen af den strategiplan for digitaliseringen af den offentlige sektor 2004-2006, som regering, kommuner og amter havde lagt. Ifølge Børsen er kun 4 ud af 14 af de opstillede mål i planen blevet nået fuldt ud.

- Vi gør det ret godt, men det er rigtigt, at der er rum til forbedring. Jeg havde selvfølgelig personligt et ønske om, at vi var nået længere, for man skal ikke bare sætte mål, som reelt er tomme, siger Lars Frelle-Petersen, der er kontorchef i Den Digitale Taskforce under Finansministeriet, til Børsen.

Ifølge kontorchefen er en af grundene til den forsinkede digitalisering, at strukturreformen har været med til at fjerne investeringslysten hos kommuner, stat og amter.

- Kommunalreformen omfattede i høj grad konsolidering og ikke så meget på de borgervendte servicer. Det var også frygten, at reformen ville sætte digitaliseringen i stå, men det er først nu, at vi kan se, at det rent faktisk så også blev konsekvensen, siger Lars Frelle-Petersen.

KL, regionerne og regeringen har lavet en ny strategiplan 2007-2010, hvor 210 millioner kroner er afsat til digitalisering i den offentlige sektor.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Offentlig digitalisering forsinket Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger