11.01.2008

København er måske for stor

Dagens afsløringer af problemer på endnu et bosted i København Kommune får nu SF’s socialordfører Anne Baastrup til at foreslå en undersøgelse af, om kommunen er ramt af stordriftsulemper

Er der blevet for langt mellem politikere og borgere i København Kommune? Det spørgsmål stiller SF’s socialordfører Anne Baastrup, efter at det i dag er kommet frem, at endnu en af kommunens botilbud øjensynligt har haft problemer med overdreven anvendelse af magt.

Socialordføreren mener, at de mange sager på det sociale område der har været fremme i den seneste tid, måske kan hænge sammen med, at kommune er for stor en politisk enhed.

- Udover at det i sig selv er et demokratisk problem, kan der måske blive tale om det Strukturkommissionen, der stod bag kommunalreformen, kaldte stordriftsulemper, når kommuner bliver for store. Dette synes jeg, man burde undersøge, siger Anne Baastrup.

Hun opfordrer til, at Københavns Kommune begynder at tage det kommunale tilsyn mere alvorligt, og at de ansatte i alle dele af kommunen opfordres til at fortælle det videre, når de støder på problemer i den daglige drift.

- I København kender politikerne sjældent den enkelte institution. Det gør, at der dels bliver for lidt feedback mellem virkelighed og politiker, dels at politikerne i alt for høj grad overlades til embedsmændenes politiske vurderinger, siger Anne Baastrup.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: København er måske for stor Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger