28.04.2008

Handicapområdet klarer frisag

Strukturreformen har ikke ført til væsentlige forringelser på handicapområdet, påpeger ny undersøgelse fra AKF. Men de administrative opgaver fylder for meget, og det kalder på handling

Intet tyder på, at strukturreformen har ført til væsentlige forringelser for de specialiserede tilbud på handicapområdet.

Det viser en undersøgelse fra Anvendt Kommunalforskning (AKF). Brugere, medarbejdere og ledere har vurderet, hvilke konsekvenser strukturreformen har haft på handicapområdet siden kommunerne 1. januar 2007 blev gjort til omdrejningspunkt for udviklingen på området.

Ifølge projektleder Olaf Rieper kan der være flere grunde til, at ændringerne er udeblevet.

- Mest oplagt skal grunden findes i de sociale rammeaftaler, hvor kommuner og regioner aftaler grundlaget for ændringer på handicapområdet de kommende år. Her har parterne været forsigtige med at søsætte større ændringer, fordi hensynet til tilbuddenes drift og dermed ydelserne til brugerne har vejet tungt, siger han.

Ikke desto mindre er der ændringer på vej, der kalder på handling. Her er det især flere administrative opgaver, ny visitationspraksis og ny konkurrence og samarbejdsrelationer, der påkalder sig særlig opmærksomhed og som vil sætte ledelse og medarbejdere under pres.

Vurderingen hos dem er, at de administrative opgaver fylder for meget. Nogle af disse opgaver vil blive færre, når overgangsperioden er overstået. Andre afspejler kommunernes styringspraksis. Her må kommuner og tilbud finde en balance, der tager hensyn til de specialiserede opgaver på handicapområdet, påpeger undersøgelsen.

Læs undersøgelsen her

 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Handicapområdet klarer frisag Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger