28.04.2008

Familiepleje afviser indvandrerbørn

Det er blevet sværere at finde danske plejefamilier, som vil tage imod børn med anden etnisk baggrund. Fagfolk peger på en hård tone i indvandrerdebatten som en del af forklaringen

Det er blevet sværere at finde danske aflastnings- og plejefamilier, som vil tage imod børn med anden etnisk baggrund. Det betyder, at de oftere end danske børn anbringes på døgninstitutioner frem for familiepleje.

- Vi skal nok regne med at lægge i hvert fald et par måneder oven i den ventetid, som vi normalt påregner til et dansk barn. Folk er simpelthen blevet mere skeptiske over for at skulle tage imod et barn med for eksempel muslimsk baggrund, siger lederen af Center for Familieplejen i Københavns Kommune, Klaus Wilmann, til Kristeligt Dagblad.

Han påpeger, at det blandt andet er en hård og fordomsfuld indvandrerdebat, der har fået flere til at afvise tanken om et etnisk plejebarn. Men den udlægning afviser forsker Inge Bryderup fra Danmarks Pædagogiske Universitet.

- Der er snarere tale om en bekymring for, om man som dansk familie kan varetage opgaven og tilgodese barnets anderledes kultur og religion. Det er ærgerligt, for det handler jo først og fremmest om at drage omsorg for barnet, siger hun.

Formanden for Børnesagens Fællesråd Geert Jørgensen siger, at mange af indvandrerbørnenes biologiske forældre foretrækker en institution frem for en dansk familie, fordi de gerne vil sikre, at deres børn ikke glemmer deres oprindelige kultur, religion og sprog.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Familiepleje afviser indvandrerbørn Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger