10.04.2008

Kørekort skal skaffe folk til ældreplejen

Vejle Kommune vil fremover give 10.000 kroner i tilskud, når sosu'er og sygeplejersker i den kommunale ældrepleje vil tage kørekort. Det er et at punkterne i en ny aftale, der skal fastholde og rekruttere medarbejdere

Sygeplejersker og sosu’er behøver ikke længere at tage cyklen, når de skal ud til patienter og borgere i Vejle Kommune. Ikke alene udskifter kommunen ældreplejens cykler med biler. Medarbejdere uden kørekort får også et tilskud på 10.000 kroner til det lyserød bevis.

Tiltagene er en del af en ny strategi, der skal skaffe folk til Vejle Kommunes ældresektor Senior Service. Kommunen vil bruge 12,7 millioner kroner om året på en række initiativer, der også tæller ekstra løn for ekstravagter og mere i løn for at arbejde på fuld tid.

Vilkårene er blevet forhandlet på plads med forbundet FOA, men omfatter også medlemmer af Dansk Sygeplejeråd, Danske Fysioterapeuter og Ergoterapeutforeningen.

- Det gode ved aftalen er, at den bygger på medarbejdernes egne forslag til, hvad der kan gøre Senior Service til en af Danmarks mest attraktive arbejdspladser. Det er en nødvendighed, hvis vi skal sikre vores ældre en ordentlig hjælp og pleje, også når de store årgange snart forsvinder fra arbejdsmarkedet, udtaler borgmester Leif Skov (S).

I alt indeholder aftalen 16 initiativer, der for de flestes vedkommende udgør økonomiske incitamenter til medarbejderne. Det bliver også lettere for den enkelte at tilrettelægge arbejdsdagen, ligesom der skal bruges mere tid sammen med borgerne.

- Vi opretter for eksempel et centralt rengøringsdistrikt, som tager sig af al rengøring i og omkring Vejle by. Desuden skal en notatserviceafdeling skrive for medarbejderne, så de ikke behøver bruge tid på at dokumentere deres arbejde, fortæller seniorudvalgsformand Petra Raundahl (V).

En følgegruppe vil i den kommende tid holde øje med effekten af de nye initiativer. Viser nogle sig at være mere effektive end andre, bliver der mulighed for at flytte rundt på de 12,7 millioner, der er afsat hvert år frem til 2011.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kørekort skal skaffe folk til ældreplejen Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger