21.09.2007

Hirtshals brugte millioner uden bevilling

Kommunernes Revision A/S kritiserer Hirtshals Kommunes regnskab for 2006 i meget skarpe vendinger. Blandt andet bliver kommunen anklaget for at bryde styrelsesloven

27 millioner kroner. Så mange penge har Hirtshals Kommune brugt uden at have vedtaget en bevilling for pengene. Det konkluderer Kommunernes Revision i revisionsrapporten for 2006.

Kommunernes Revision mener dermed, at Hirtshals Kommune har overtrådt styrelseslovens bestemmelser om, at byrådet skal vedtage bevillinger for alle udgifter i kommunen.

Revisionsrapporten peger også på, at Hirthals Kommune har underbudgetteret hvert år siden 2003.

- Det er vores indtryk, at erfaringer (underskud, red.) fra tidligere år tilsyneladende ikke har haft indflydelse på budgetudarbejdelsen for de kommende år, hedder det i rapporten ifølge Nordjyske Stiftstidende.

Den tidligere borgmester i Hirtshals, Knud Størup (UP), som nu sidder nu i Hjørring Byråd, mener, at alle vidste, hvordan økonomien så ud i Hirtshals.

- Jeg erkender, at vi ikke har søgt de omtalte tillægsbevillinger. Men såvel Hirtshals Byråd som Sammenlægningsudvalget for Ny Hjørring Kommune har hele vejen været orienteret om vores økonomi, siger Knud Størup.

Kommunaldirektøren i Hjørring Kommunes, Jesper Christensen, er ikke enig i, at alle havde indsigt i kommunens økonomiske situation. Ifølge ham blev sammenlægningsudvalget først gjort opmærksom på budgetændringerne i december 2006.

Økonomiudvalget i Hirtshals drøfter revisionsrapporten på et møde på tirsdag. Sagen skal derefter tages op i byrådet.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Hirtshals brugte millioner uden bevilling Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger