17.09.2007

Offentligt ansatte glemmer goder

På mange områder har de offentligt ansatte bedre forhold end medarbejderne i den private sektor. Det glemmer de nu, hvor der skal forhandles overenskomst, mener direktøren i Dansk Arbejdsgiverforening

Ansatte i det offentlige er på barrikaderne for bedre løn og flere frynsegoder. Sammenlignet med det private erhvervsliv halter den offentlige sektor bagefter, mener fagforeningerne, men de glemmer at nævne de mange goder, medarbejderne i det offentlige har.

I modsætning til den private sektor betaler langt de fleste offentlige arbejdsgivere medarbejdernes løn i frokostpauserne. På årsbasis svarer det til tre ugers ferie, viser en udregning foretaget af Jyllands-Posten.

Direktør Jørgen Neergaard fra Dansk Arbejdsgiverforening understreger, at det er et udtryk for prioritering fra fagforeningernes side. Derfor undrer det ham, at goderne nu bliver glemt i kampen for mere i løn.

- Det er uskønt, at vi nu ser de offentligt ansatte løbe fra egne prioriteringer. Det er jo lønmodtagernes egen afgørelse, at de har lagt vægt på andet end løn, siger han til avisen.

Ifølge formand Henrik Simonsen fra HK/Kommunal er medlemmerne ved at ændre prioriteringer. Løn fylder mere end pension og gode barselsordninger.

- Med massiv mangel på arbejdskraft er det ikke så underligt, at der kommer fokus på løn, siger han.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Offentligt ansatte glemmer goder Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger