12.09.2007

Minister skal se på økonomisk rod

Karup Kommunes sidste regnskab har fået ekstremt kritiske bemærkninger med på vejen af revisionen. Nu vil tidligere byrådsmedlem Christian H. Hansen bede Indenrigsministeriet se på sagen

Et forventet overskud på 20,3 millioner kroner blev til et underskud på 4,9 millioner i Karup Kommunes sidste leveår. Det fik i sidste uge revisionsfirmaet Deloitte til at aflevere en meget kritisk beretning, hvor kommunens ledelse blandt andet blev beskyldt for at svigte sit ansvar.

I den nye Viborg Kommune valgte borgmester Johannes Steensgaard (S) at tage revisionsberetningen til efterretning, men dermed er sagen ikke slut. Tidligere byrådsmedlem og nuværende folketingsmedlem Christian H. Hansen (DF) har bedt Indenrigsministeriet om at kigge på kommunens økonomi.

Det er sket på opfordring af partifællen Rikke Cramer Christiansen, der er medlem af byrådet i Viborg. Hun mener, at regnskabet bør gås efter i sømmene.

- Vi har haft en snak om sagen, og vi er enige om, at det ikke er rimeligt, at sagen bare går over i historien. Vi skylder både forvaltningen i den tidligere Karup Kommune, økonomiudvalget og resten af byrådet at få placeret et ansvar, siger Rikke Cramer Christiansen til Viborg Stifts Folkeblad.

Heller ikke Allan Clifford Christensen (V), tidligere byrådsmedlem i Karup og nuværende byrådsmedlem i Viborg, vil nøjes med at tage sagen til efterretning. Han mener, det økonomiske rod bør få konsekvenser.

- Som jeg ser det, så må vi have klarlagt hvilke beløb, der er brugt på hvad. Og så må vi se, om vi kan gøre nogen personligt økonomisk ansvarlige for det, siger Allan Clifford Christensen, der mener, at byrådet er blevet dårligt orienteret om økonomien i kommunen.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Minister skal se på økonomisk rod Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger