25.10.2007

Skal betale ulovlige gebyrer tilbage

Seks kommuner på Fyn skal betale flere millioner kroner tilbage til firmaer, som de har opkrævet ulovlige gebyrer fra. Statsforvaltningen har afgjort, at kommunernes affaldskonsulentordning var lovstridig

Uanset hvor stor din virksomhed er, skal du betale 329 kroner for, at kommunens affaldskonsulenter kommer på besøg. Sådan var betingelserne i den ordning, seks fynske kommuner tilbød mellem 2002 og 2006. Men det er ulovligt, har Statsforvaltningen Syddanmark nu fastslået, og derfor skal kommunerne betale pengene tilbage.

Sagen blev taget op af en virksomhedsejer fra den tidligere Gudme Kommune. Han var utilfreds med, at han skulle betale for at få kommunens affaldskonsulent på besøg. Han mente nemlig slet ikke, at ordningen var nødvendig for ham.

Statsforvaltningen kendte ordningen ulovlig, fordi den ikke var beskrevet i det kommunale affaldsdirektiv, og fordi prisen for besøgene var den samme, uanset hvor stor virksomheden var.

Gudme Kommune er nu en del af Svendborg Kommune. Og den nye kommune som regner med at skulle af med mellem 1,5 og 2 millioner kroner for at betale de ulovlige gebyrer tilbage til alle virksomheder.

- Det er klart dokumenteret, at der har været lavet fejl, og hvis det rent administrativt kan lade sig gøre at udrede, hvem der har betalt hvad, så skal pengene naturligvis betales tilbage, siger Flemming Madsen, formand for teknisk udvalg i Svendborg til Ritzau.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Skal betale ulovlige gebyrer tilbage Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger