24.10.2007

Valgrygter får ny næring

Rygter om et snarligt valg fik i går ny næring efter statsministerens ugentlige pressemøde. Dansk Folkeparti mener, at et bredt forlig om en kvalitetsreform er udelukket før et folketingsvalg

Dansk Folkeparti mener ikke, at det er muligt at nå en bred aftale om en kvalitetsreform før et folketingsvalg.

- Luften trænger til at blive renset, siger partiformand Pia Kjærsgaard, og hun suppleres af sin gruppeformand Kristian Thulesen Dahl, der til Børsen siger, at han ikke under nogen omstændigheder tror på en aftale med S og R om en kvalitetsreform på denne side af et valg.

- Jeg tror, at S og R har bestemt sig for at melde sig ud. De vil ikke være med. De søger bare en undskyldning for at gå ud.

Meldinger fra forhandlingerne i går om en kvalitetsreform peger ikke på den store vilje til et bredt forlig. S og R afviser således at være med til at finansiere reformen ved at tage pengene fra andre områder, blandt andet 817 millioner kroner fra globaliseringspuljen.

Valgrygterne på Christiansborg fik i går ny næring, da statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) på sit ugentlige pressemøde svarede afvigende, da han blev spurgt, om han af hensyn til netop forhandlingerne om kvalitetsreformen kunne sende et signal til oppositionen om, at et folketingsvalg ikke er på trapperne. Han svarede blot, at han af princip ikke udtaler sig om valg, og at han lægger op til et bredt samarbejde.

Den omstændighed, at regeringen nu åbner op for, at afviste asylsøgere med børn kan komme til at bo uden for asylcentrene, bidrager yderligere til at sætte skub i valgrygter. Flere politiske kommentarer udlægger det som statsministerens forsøg på at rydde endnu en hindring af vejen før et valg.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Valgrygter får ny næring Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger