17.10.2007

Otte vil være ungdomskommune

Dansk Ungdoms Fællesråd kårer igen i år årets ungdomskommune. Otte kommuner er nomineret til prisen, der er stiftet for at sætte fokus på ungdom i en tid, hvor velfærd handler om børn og ældre

Flere pædagoger i daginstitutionerne og flere sosu’er på plejehjemmene. Det er slagtilbuddene fra politikere, der slår sig op som velfærdens fortalere, men hvem sørger for, at de unge ikke bliver glemt?

Det gør de nominerede til Ungdomskommuneprisen. Otte kommuner er indstillet til årets udgave af prisen, der skal belønne og fremhæve dem, der ifølge Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) skaber de bedste vilkår for deres unge borgere.

- Vi vil gerne have, at kommunerne gør noget mere for de unge, og det sker kun, hvis vi får de gode eksempler frem i lyset. Mange kommuner gør et godt stykke arbejde, men generelt set er der en tendens til at fokusere meget på andre områder, eksempelvis service til ældre. Så vi skal have endnu flere kommuner til at tage fat, siger DUF-formand Jeppe Bruus Christensen til Urban.

Det er andet år i træk, prisen som Årets Ungdomskommune uddeles. Sidste år vandt Herlev Kommune, og i år skal vinderen findes blandt Køge, Roskilde, Rebild, Frederikshavn, Odense, Glostrup, Solrød og Vallensbæk. Vinderen kåres i løbet af næste måned.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Otte vil være ungdomskommune Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger