09.10.2007

Roskilde vil undersøge madkasser

Tidligere beboere og pårørende til afdøde beboere på et plejecenter i Roskilde føler sig snydt for penge, der er indbetalt til særlige madkasser. Kommunen sætter nu den eksterne revision til at undersøge ordningen

Plejecentret Kristiansminde i Roskilde risikerer at skulle betalte tusindvis af kroner tilbage til tidligere beboere og pårørende til afdøde. Det kan blive konsekvensen af en ekstern revisionsundersøgelse af plejecentrets madordning, som Roskilde Kommune nu gennemfører.

Plejecentret har et særligt madkassesystem, hvor beboerne i de enkelte betaler penge til en kasse, som så giver et beløb videre til den kommunale madordning. Indbetalingerne har imidlertid været større end udgifterne, men ifølge klagerne er de ekstra penge blevet i madkasserne, når en beboer er flyttet eller afgået ved døden.

- Jeg kan konstatere, at administrationen af husholdningskasserne på Kristiansminde ikke har været helt entydig. Der har heller ikke været revision af husholdningskasserne, som der burde. Vi må til bunds i sagen, så vi får kasserne afviklet så retfærdigt som muligt, siger socialudvalgsformand Jakob Bojsen (S).

Der er endnu ikke overblik over, hvor mange penge, sagen drejer sig om, men omkring 150 nuværende og tidligere beboere menes at være involveret.

Byrådet besluttede i august at nedlægge den særlige madordning på Kristiansminde.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Roskilde vil undersøge madkasser Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger