21.11.2007

Politikere vil genoptage fjernevarmesag

Både Socialdemokraterne og De Konservative i Århus er klar til igen at diskutere sagen om tilbagebetaling af fjernevarmepenge. De er bange for, at kommunen er på vej ud i en juridisk gråzone

De socialdemokratiske og konservative medlemmer det tekniske udvalg i Århus er klar til at overveje, om tidligere fjernvarmekunder skal have penge tilbage, selvom de er flyttet ud af kommunen. Fjernvarmekunderne har penge til gode hos kommunen, fordi de har betalt for meget for fjernvarme i årevis.

I går udtalte advokat Poul Gudberg, ekspert i erstatningssager, at Århus Kommune står med en dårlig sag, hvis de nægter betale penge tilbage til folk, bare fordi de ikke længere bor i kommunen. Og den udmelding har politikerne i det tekniske udvalg taget til efterretning.

- Der er rejst alt for mange tvivlsspørgsmål om grundlaget for den ordning, som forvaltningen har indstillet. Og vi må som politikere være helt sikker på det juridiske grundlag, så vi ikke ender i en gråzone med efterfølgende slagsmål, siger socialdemokraten Ango Winther til Jyllands-Posten.

Det konservative medlem af det tekniske udvalg Niels Brøchner peger på, at hans parti fra starten var imod ideen om kun at betale penge tilbage til de borgere, der stadig er fjernvarmekunder i Århus.

- Jeg håber og tror på, at byrådet lytter til advarslerne fra blandt andet advokat Poul Gudberg. Hans holdninger falder helt i tråd med de, vi har fremsat fra konservativ side under behandlingen af sagen, siger Niels Brøchner, som forventer at sagen bliver taget op igen meget snart.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Politikere vil genoptage fjernevarmesag Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger