20.11.2007

Ekspert: Århus har en dårlig sag

Fjernvarmekunderne sidder med de bedste kort på hånden, hvis de sagsøger Århus Kommune, for at få udbetalt de penge, de har til gode hos kommunen. Det vurderer erstatningsekspert Poul Gudberg

Århus Kommune står med en tabersag, hvis en række tidligere fjernvarmekunder lægger sag an mod kommunen. Det mener advokat Poul Gudberg, ekspert i erstatningssager.

Fjernvarmekunderne i Århus har gennem flere år betalt for høje varmeregninger, og derfor har de tilsammen næsten 600 millioner kroner til gode hos kommunen. Pengene bliver betalt tilbage ved at nedsætte prisen på fjernvarme, men det betyder, at folk, der er flyttet væk fra byen, ikke får deres penge tilbage.

Århus Kommune har meddelt, at det ikke er praktisk muligt at betale penge tilbage til de 30.000 fjernvarmekunder, der er flyttet ud af kommunen. Men Poul Gudberg mener, at det er juridisk uforsvarligt.

- Juristerne og embedsmændene i Århus Kommune er i færd med at begå en brøler, hvis de ikke hurtigt indvilliger i at give fraflyttede boligejere andel i tilbagebetalingen af for meget opkrævet fjernevarmetakster gennem mere end fire år, fastslår han over for Jyllands-Posten.

- Jeg er ikke i tvivl om, at forbrugerne af fjernevarme har et retskrav på at få for meget betalte ydelser tilbage, også selvom de er flyttet fra kommunen. Og jeg mener, at forbrugerne kan søge fri proces til en sådan sag, siger Poul Gudberg.

Poul Gudberg er blandt andet kendt for at føre en stor erstatningssag for husejere med smuldrende eternittage i 90’erne.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ekspert: Århus har en dårlig sag Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger